Lossa belysningsspole från tändplatta på ILO G50

Slagskruvmejslar kan lossa de envisaste skruvar. Men en tändplatta är en precisionsdetalj och man måste ha ett hårt och plant underlag innan man tar till hammaren och knackar. Annars kan plattan bli skev, Det är alltid bra att först behandla skruvarna någon dag innan med någon form av rostlösningsolja.

Fråga: Hej Jim. Jag har köpt en Monark Monarped från 1957 med G50 Ilomotor. Jag behöver byta elspole, fick endast 1,5v på den befintliga, men jag behöver tips på hur jag får loss skruvarna till spolen.

Dom sitter som skam. Har försökt att värma också utan att dom lossar. Värma är lurigt på aluminium. Kan dom sitta med någon form av låsmedel?

Tacksam för tips.

Hälsningar.

Gunnar Eliasson

Ps. läsare av Classic motor sedan många år, BRA tidning.

Svar: Jag förmodar att du med elspole menar ljusspole. Dessa går väldigt sällan sönder, men om den bara ger 1,5 volt – och det inte är kortis i någon kabel på mopeden så är den defekt. Skruvarna kan sitta rejält fast och jag har sett tändplattor med avdragna skruvar kvar i sina hål. Troligtvis så rostar/oxiderar de fast i sina gängor. Har någon använt Loctite eller liknande så mjuknar den ofta rejält vid drygt 100 grader.

Mitt tips är att du droppar på någon rostlösningsolja – testa gärna blandningen med ATF-olja och aceton (tidningen Classic motor nr 8 – ute i butik nu). Eller testa detta läsartips. Lägg sedan tändplattan på ett hårt och plant underlag. En i-balk eller liknande. En träbänk är för mjuk och då kan tändplattan slå sig. Ta sedan en slagskruvmejsel och lossa skruvarna med den. Du kommer nog att behöva en medhjälpare som håller i tändplattan så den inte snurrar med när mejseln vrider sig.

Roligt att du tycker om vår tidning!

Jim Lundberg

Rulla till toppen