Vad är detta för blinker?

Fråga: Jag undrar om någon där ute i ”kunskapsbanken” vet vilket fabrikat det är på armaturen på min bild. Det är inte Fixlight, och det enda som står på glaset, är K2602. Kan man hitta nya glas?

Hälsningar Håkan

Svar: Det är Bosch som tillverkat din blinker. Efterföljaren till denna tillverkades som reservdel en bra bit in på 1990-talet hos Boschs fabrik i Linköping och vid en snabb blick ser det ut att vara samma lins som du har, men skillnader i själva utformningen av huset.

Någon nytillverkning efter det känner jag inte till. Möjligen finns det med lite tur en eller annan lins liggande hos Bosch, eller varför inte hos någon som är specialiserad på veterandelar till bilar, traktorer eller lastbilar/bussar. Veteranbilsmarknader kan ge napp liksom köpesannons i Classic motor.

Som en sista utväg kan du gjuta upp en egen lins, i Classic motor nummer 6 2024 kommer vi att lära ut grunderna i plastgjutning med en lins till en blinker som exempel.

Men är det inte ett måste att det är en Bosch K2602 finns det liknande nytillverkade blinkers att köpa hos butiker som specialiserat sig på delar till veterantraktorer.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen